Vorige pagina

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Geniet van inspirerende harpmuziek, ontspan tijdens een yoga- of meditatieles en voed je creatieve geest tijdens een spellenavond. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Meditatie 
Beleef de Hortus deze zomer op unieke wijze. Ervaar hoe de natuur kan helpen om dichter bij de ware natuur te leven. Maak kennis met verschillende meditatietechnieken die voor meer balans, aarding en plezier zorgen. De meditatielessen worden gegeven door Manasvi. 
Van 18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje en/of meditatiekussen mee te nemen  

Vinyasa Flow  
(for Dutch & English speakers) 
Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. De asana’s (houdingen) worden samen met de ademhaling beoefend. U flowt tijdens de les van de ene naar de andere houding. Er komen staande, balancerende en liggende houdingen voorbij.  
1e ronde: 18.00-19.00 uur.
2e ronde: 19.30-20.30 uur.
Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje mee te nemen. 

English:
Vinyasa Yoga is a dynamic form of yoga. The asanas (postures) are practiced along with the breath. You will flow from one posture to another during the class. Relax during standing, balancing and lying postures.
First round: 6:00-7:00 pm.
Second round: 7:30-8:30 pm.
Registration is required. Please bring your own yoga mat. 

Geniet van harpmuziek
Kom genieten van prachtige harp muziek verzorgd door Maaike de Wijs.   
Van 19:30 – 20:30 uur.

Spellenavond: Test je plantenkennis 
Schuif aan bij de spelletjestafel van Thal en Nuala en speel met uw eigen gezelschap of met andere bezoekers. Steek iets op over planten, steek uw medespelers de loef af maar vooral: heb plezier en geniet van de mooie Hortus. Vanavond extra aandacht voor biomimicry.
Op inloop van 18:00 – 21:00 uur.

Grand Café
Samen met onze chef hebben wij voor u een menu voor de woensdagavond samengesteld. Elke woensdagavond is een keuze uit twee verschillende gerechten van de streekkantine. Om zeker te zijn van een tafel is reserveren aan te raden.

Deze gerechten worden vandaag geserveerd:

  • Scholrolletjes met knoflookkruidenboter, bospeen en geroosterde Frieslander kriel    
  • Penne pasta arrabita  
Bij ons leer je de wereld kennen