Vorige pagina

Wandelen is door corona populairder dan ooit. Nu de Hortus eindelijk weer de deuren mag openen, nodigen we u graag uit voor een zomeravondwandeling.

Deze zomer kunt u op woensdagavonden, van 18.00-21.00 uur, genieten van de tuin in avondsfeer én van groene en gezonde activiteiten. Het Hortus Grand Cafe serveert iedere woensdagavond een lekkere daghap. Doet u mee met onze #wandelwoensdag?

Het kleinschalige programma bestaat uit eenmalige, zoals een lezing over watermanagement in je tuin, en terugkerende activiteiten, bijv. een yoga- of meditatieles. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf door de tuin te wandelen en te genieten van avondbloeiers.

Programma

Daghap 4 augustus
Vegetarische penne pasta met geroosterde groene asperges en courgette, zongedroogde tomaten, zwarte olijven, rucola en geschaafde parmezaanse kaas. Om het gerecht af te maken is het geheel omlijst met basilicum olie van basilicum uit eigen tuin. €13.75

Het terras van het Hortus Grand Cafe is geopend tot 20.00 uur. Het is ook mogelijk om broodjes, soepen en salades van de kaart te bestellen.
We adviseren u om vooraf te reserveren. Liever de tuin in? Reserveer dan een picknick.

Aan de activiteiten zijn geen extra kosten verbonden. Het is wel noodzakelijk om in te schrijven.

Een inkijkje in de kassen
19.30-20.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk.
Kaschef Rogier vertelt u over de bijzonderste orchideeën en andere unieke planten in de gesloten kassen. Speciaal voor deze gelegenheid zijn ze te bewonderen. De lezing vindt plaats in de Oranjerie.

Meditatie
18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Deze les wordt in het Engels gegeven.
Beleef de Hortus deze zomer op unieke wijze. Ervaar hoe de natuur kan helpen om dichter bij de ware natuur te leven. Maak kennis met verschillende meditatietechnieken die voor meer balans, aarding en plezier zorgen. De meditatielessen worden gegeven door Manasvi.

Bijenwaskaarsen rollen met imker Fred
Doorlopend. Inschrijven is noodzakelijk. Duur: c. 15 minuten.
Rol een bijenwaskaars terwijl u meer te weten komt over bijen in de Hortus. U mag de kaars mee naar huis nemen.    

Vinyasa Flow (for Dutch & English speakers)
18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje mee te nemen.
Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. De asana’s (houdingen) worden samen met de ademhaling beoefend. U flowt tijdens de les van de ene naar de andere houding. Er komen staande, balancerende en liggende houdingen voorbij.            

Bij ons leer je de wereld kennen