Vorige pagina

Wandelen is door corona populairder dan ooit. Nu de Hortus eindelijk weer de deuren mag openen, nodigen we u graag uit voor een zomeravondwandeling.

Deze zomer kunt u op woensdagavonden, van 18.00-21.00 uur, genieten van de tuin in avondsfeer én van groene en gezonde activiteiten. Het Hortus Grand Cafe serveert iedere woensdagavond een lekkere daghap. Doet u mee met onze #wandelwoensdag?

Het kleinschalige programma bestaat ui eenmalige, zoals een lezing over watermanagement in je tuin, en terugkerende activiteiten, bijv. een yoga- of meditatieles. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf door de tuin te wandelen en te genieten van avondbloeiers.

Programma

Daghap 28 juli
Nasi met op oosterse gebakken en gemarineerde kippendijen. Onze HomeMade® pindasaus met gefrituurde uitjes, atjar en chips van de cassave wortel mogen hier zeker niet ontbreken. En een salade van zoet zure komkommer. €13.75

Het terras van het Hortus Grand Cafe is geopend tot 20.00 uur. Het is ook mogelijk om broodjes, soepen en salades van de kaart te bestellen.
We adviseren u om vooraf te reserveren. Liever de tuin in? Reserveer dan een picknick.

Aan de activiteiten zijn geen extra kosten verbonden. Het is wel noodzakelijk om in te schrijven.

Wie was toch die meneer von Siebold? En wat deed hij in Japan?
19.30-20.15 uur. Inschrijven is noodzakelijk.
In 1823 vertrok Philipp Franz Balthasar Von Siebold als chirurgijn-majoor naar Japan en bracht maar liefst 730 Japanse planten mee terug. Oud-Hortulana Carla Teune kan als geen ander vertellen over dit onderwerp en geeft kleur aan de anderszins onbekende Von Siebold.  

Vinyasa Flow (for Dutch & English speaking people)
18.00-19.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve zelf een yogamatje mee te nemen.
Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. De asana’s (houdingen) worden samen met de ademhaling beoefend. U flowt tijdens de les van de ene naar de andere houding. Er komen staande, balancerende en liggende houdingen voorbij. 

Fotoshoot baby op het blad
19.00-21.00 uur. Inschrijven is noodzakelijk.
Groene vakman Theo Teske heeft ook dit jaar de Victoria amazonica weer opgekweekt. Als de bladeren van de reuzenwaterlelie weer groot genoeg zijn, fotograferen we graag de allerjongsten op het blad. Reserveer alvast een plekje voor uw (klein)kind. De activiteit is geschikt voor kindjes tot zes maanden.

Bij ons leer je de wereld kennen