Vorige pagina

Heerlijk om je thuis te omringen met kamerplanten. Misschien groeit uw kamer ook vol en bent u druk aan het stekken, op water aan het kweken en zaaien. Vroeger werd wel gezegd dat de planten beter groeien als je met ze praat. Probeer het uit, laat uw planten eens een spannende verhaal horen!
Hieronder vindt u de eerste verhalen.

Beluister nu het eerste verhaal, over een begonia op weg naar z'n roots en een Leidse professor. Laat uw kamerplanten meegenieten!

 

Wat, dat kunt u beter? Dat is heel mooi, want de Hortus organiseert in het kader van het Jaar van het Groen Vakmanschap een schrijfwedstrijd. Elke week kiezen we het mooiste verhaal uit en lezen dat voor. Het is een beetje een grapje, maar we willen u ook graag uitdagen om eens iets nieuws te proberen: een verhaal schrijven. Over kamerplanten!
Op dinsdag 16 maart organiseert de Universiteit Leiden de Dag van het Thuiswerken. Vanaf die datum kunt u uw verhaal insturen.

Wedstrijd: voorlezen voor kamerplanten
• Uw verhaal duurt (voorgelezen) maximaal 10 minuten.
• U levert het aan in geprinte A4-tjes.
• Het moet gaan om origineel, door uzelf geschreven werk.
• De Hortus kiest het verhaal van de week uit, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
• Van het uitgekozen verhaal vermelden we de naam van de schrijver, tenzij u dat liever niet wilt.
• Het auteursrecht van de verhalen blijft bij de schrijver; de Hortus mag het verhaal laten horen en in printbare vorm op haar website beschikbaar stellen.

Stuur uw verhaal naar educatie@hortus.leidenuniv.nl onder vermelding van 'Voorlezen voor kamerplanten' en de naam van de plant.

Meer over de Dag van het Thuiswerken van de Universiteit Leiden leest u hier.

Liever zelf voorlezen? Download dan hieronder het verhaal De Begonia.

 

Bij ons leer je de wereld kennen