Vorige pagina

De Open imkerijdagen is een landelijke activiteit in het 2e weekend van juli (in 2022: 9 en 10 juli), waar we al jaren als Hortusimkerij aan deelnemen. We laten het publiek dan tussen 11 en 16 uur een inkijkje nemen in de Hortusimkerij.
Foto Adri Mulder

Open imkerij in de Hortus botanicus 2022

Onze imkers Jack en Fred ontvangen u ruim een uur in de Imkerij van de Hortus. Deze is gevestigd in een normaal voor publiek gesloten gedeelte van onze tuin. In de imkerij kunt u de bijenkasten bewonderen. Een van de kasten is doorzichtig, zodat u kunt zien hoe een bijenkast er van binnen uitziet. Verder kunt u de bijen in actie zien op de vele bloemen in de bijentuin. 
Onze imkers leggen u uit wat imkeren inhoudt en wat het belang van de bijen voor de natuur en ons mensen is. We laten u honing proeven en laten u zien hoe de bijenwas gewonnen wordt waar we in de Hortus kaarsen van maken.

Tijdens dit weekend zullen er ook enkele rondleidingen plaatsvinden. Op weg naar de Imkerij laten de imkers in het publieksdeel van de Hortus de reconstructie van de Hortus met bijbehorende bijenstal uit 1594 zien. U krijgt daar uitleg over korfimkeren, de imkermethode uit de zestiende eeuw. 

Voor deelname aan een rondleiding kunt zich op de dag zelf melden bij de kassa van de Hortus waar u een kaartje krijgt. De maximale groepsgrootte is 15 personen per tijdstip. Op=Op. De rondleidingen vinden plaats op zowel 9 als op 10 juli 2022, starttijden 11:00u, 13:00u en 15:00 uur. Gratis deelname. U wordt opgehaald door de imkers.

Bij ons leer je de wereld kennen