Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Zondagwandeling Vroege bloeiers, start 11.00 uur

Ook in het prille voorjaar is er in de Leidse Hortus al van alles in bloei: afhankelijk van het weer openen de vroege bolgewasjes hun kelkjes, en er zijn verschillende heesters die al met bloei en zoete geur de eerste bijen lokken.
Attentie, in 2020 starten alle zondagwandelingen om 11.00 uur!
Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree. Aanmelden niet nodig; voordeliger met e-ticket.
Foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Clusiuslezing in het Klein Auditorium

Engelstalige lezingendag met als titel 'The Japanese Footprint of Siebold in the Netherlands'
Attentie, niet in de Hortus zelf maar in het Klein Auditorium in het Academiegebouw

Lees meer

Fotoworkshop Vroege voorjaarsbloeiers

Biologiedocent en groenfotograaf Hans Clauzing laat u ontdekken wat er al in bloei is in de Leidse Hortus, en toont u hoe u die kleine juweeltjes naar uw eigen smaak kunt vastleggen. Van 10.30-14.00 uur. Deelname € 42,50 plus entree inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Lees meer

Lezing Eten uit het verleden

Hoe kun je aan de hand van plantenresten iets zeggen over voedsel en dieet in het verleden? Op 22 maart hoort u het van archeobotanica Simone Reurings. Ze vertelt over haar onderzoek naar voedsel en dieet. Hoe kunnen we met vegetatiereconstructies uit het verleden iets zeggen over wat de mensen tienduizenden jaren geleden aten? Simone gebruikt paleobotanische technieken om te leren over de voedselvoorzieningen van de eerste Friese boeren - hoe zij het verbouwen van gewassen combineerden met het exploïteren van de natuurlijke omgeving. Uiteindelijk gaan we terug naar Leiden, waar we eeuwenoude beerputten vinden die ons informeren over het dieet van de Leidenaren uit voorgaande eeuwen. De Wintertuin van de Hortus is vernieuwd en uitgebreid met een extra luchtbrug. Hier vindt u meer informatie over planten die vroeg in de evolutie ontstonden. De lezing wordt gegeven door Simone Reurings.
Deelname € 4,- plus entree, met e-ticket € 2,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Bloeiende bolgewasjes

Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Vandaag staan bloeiende bolgewasjes centraal. Deelname € 75,- , studenten € 7,50 op vertoon van een geldige collegekaart.
Van 10.30-15.00 uur. Uitsluitend op aanmelding.
Foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Plantenmarkt

Onder de monumentale Hortusbomen verzamelen zich allerlei aanbieders en liefhebbersverenigingen met kramen vol bijzondere planten. Er is voor deze markt geen toeslag, u betaalt regulier entree. Kom genieten van de Hortus in voorjaarstooi, koop fijne plantjes voor uzelf of als (moederdag)cadeautje, en schrijf u in voor de workshops. Let op: bij veel marktkramen kan niet worden gepind dus neem contant geld mee. Op deze dag heeft de stichting Vrienden van de Leidse Hortus haar jaarvergadering.
Foto Hans Clauzing

Lees meer

Midzomernacht

Elk jaar is de Hortus tijdens de langste dag tot in de late uurtjes open. Kom genieten van die speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap. Nodig uw vrienden, buren, familie uit en maak er een onvergetelijke avond van. Regulier Hortus-entree.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen