Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Zomerrondleiding 13:30 / Guided tour 4 PM

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. In juli hebben ze extra aandacht voor het thema plant en geur. Vandaag laten Jan Hengstmengel en Carla Teune de bloeiers zien en ruiken.
Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.

Lees meer

Open imkerijdagen

De Open imkerijdagen is een landelijke activiteit in het 2e weekend van juli (in 2022: 9 en 10 juli), waar we al jaren als Hortusimkerij aan deelnemen. We laten het publiek dan tussen 11 en 16 uur een inkijkje nemen in de Hortusimkerij.
Foto Adri Mulder

Lees meer

Kleuterdans

Kleintjes van zes jaar en jonger zijn niet van die uitslapers. Laat je partner zich nog eens omkeren en neem je kindje mee naar de Hortus. Kopje koffie to go en op naar het Notenveld, waar Maxime de kleurige stapstenen al heeft uitgelegd. Heerlijk een uurtje samen dansen, spelen en leren voor de kinderen, terwijl u toekijkt vanaf een picknickkleed of vanuit een ligstoel. Bij slecht weer zoeken we een plekje binnen

Lees meer

Zondagwandeling Bij & geur

Hoe weten de bijen waar ze moeten zijn? Kleur en geur spelen een hoofdrol, maar er is meer dan oog en neus kunnen waarnemen. Vandaag onthullen de rondleiders u hoe de bijen te werk gaan.
Foto Adri Mulder

Lees meer

Stadsnatuur Stoepplantjes Safari

Stoepplantjes-consulent André en zijn helper Ton beantwoorden uw vragen over stoepplantjes en speuren met u in de omgeving van de Hortus naar wat er zoal tussen de stoeptegels groeit.

Lees meer

Botanisch schetsen: avondgeurende bloemen

Wandel met Maxime en Hanneke naar geurige bloemen in de Hortus, maak geurnotities en bestudeer de bloemvorm. De schetsen worden staand gemaakt; op een rustig plekje kunt u ze in de Hortus of thuis verder uitwerken.
Op inloop, deelname vrij; u betaalt alleen Hortus-entree. Eenvoudige tekenmaterialen aanwezig.

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 13-07-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een yoga- of meditatieles en maak botanische schetsen van geurige avondbloemen. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Zomerrondleiding 13:30 / Guided tour 4 PM

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Vandaag hebben Carla Teune en haar collega extra aandacht voor het thema plant en geur.
Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 20-07-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een yoga- of meditatieles of laat je (klein)kind fotograferen op de bladen van de Victoria amazonica. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Zomerrondleiding 13:30 / Guided tour 4 PM

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. In juli hebben Jan Hengstmengel en Carla Teune extra aandacht voor het thema plant en geur.
Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.

Lees meer

Woensdagavondopenstelling 27-07-2022

Vandaag is de Hortus naast de reguliere openingstijden ook 's avonds open van 18:00 tot 21:00 uur. Maar wie dacht dat de tuin slechts een paar uur langer open is, heeft het mis. Er valt namelijk veel te beleven! Ontspan tijdens een yoga- of meditatieles of woon een interessante tentoonstelling bij. Sluit hierna tijdens avondschemering uw dag af terwijl u zich één voelt met de natuur. Lees hieronder de programmadetails en welke activiteiten een aanmelding vereisen.

Lees meer

Zomerrondleiding 13:30 / Guided tour 4 PM

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. In juli hebben Carla Teune en haar collega extra aandacht voor het thema plant en geur.
Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen