Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Kunstroute Leiden 2018

Op zaterdag 22 en zondag 23 september is in het kader van de Kunstroute in de Hortus aan planten gerelateerde kunst te zien. Er wordt werk getoond van Jops Jacobs, Hanneke Francken, , Arno Kramer, Marijke Verhoef, Romy Muijers en Kaije Feenstra. De Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland geeft demonstraties botanisch tekenen. Op zondag om 13.00 uur inloopworkshop origami vouwen voor kinderen door Nienke Beets; om 15.00 uur inloop workshop planten tekenen (voor volwassenen) door Nienke Beets.
Attentie, u betaalt voor de Hortus regulier entree (Vriendenkaart en Museumkaart vrij entree), zie het Kunstroute boekje voor een aanbieding. Voor de inloopworkshops betaalt u niet extra.Lees meer

Workshop wetenschappelijk tekenen ‘Grassen’ (vol!)

Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; u kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Attentie, een maandag.
Deze workshop is vol, inschrijving is niet meer mogelijk.
Foto: Art Vogel.

Lees meer

Science café ‘Oogst’

Het laatste Science café van het jaar. Een Science café is een gezellige, marktachtige bijeenkomst; u wandelt rond, praat en proeft hier en daar, en schuift aan bij de korte praatjes wanneer u daar zin in heeft. Ook voor kinderen is er van alles te doen.
U betaalt regulier entree en hoeft zich niet aan te melden.

Lees meer

Weekeind van de Wetenschap: Leiden Science Family Day

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen presenteert zich op zaterdag 6 oktober van 11 tot 16 uur met een programma voor jong en oud. De hoofdactiviteiten zijn in het Gorlaeus gebouw (Einsteinweg 55), maar ook de Hortus, Museum Boerhaave en de Oude Sterrewacht doen mee. In de Hortus loop je vandaag tegen pop-up wetenschappers aan die je leuke dingen laten zien, voelen, ruiken en proeven.

Lees meer

Weekeind van de Wetenschap: Kinderworkshop

Van half 11 tot half 1 kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar aan de slag met de oogst van de herfst. Op inloop, aanmelden niet nodig. U betaalt alleen entree, aan deelname zijn geen extra kosten verbonden.

Lees meer

Weekeind van de Wetenschap: Lezing Oogst van Marmer

Lezing door wetenschapsfilosofe Alette Fleischer over groente en fruit uitgehouwen in marmer, waar statige huizen en paleizen vroeger mee gedecoreerd werden. Wat kun je terugvinden in de oude interieurs, zijn de afbeeldingen realistisch, wat is de betekenis?
Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.
Van 14.30-15.30 uur

Lees meer

Fotoworkshop Blad en vrucht

Door fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing. Het is volop herfst, met in de Hortus een weelde aan (vaak bijzondere) zaden, vruchten en bladeren. Dankbare onderwerpen om vast te leggen met de camera. Maar hoe doe je dat? Welk diafragma? Handmatig of automatisch? Tegenlicht of juist niet? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze cursus. Op uw mooiste foto’s krijgt u online feedback!
Foto Hans Clauzing

Lees meer

Zondagwandeling Paddenstoelen

De klassieke paddenstoelenrondleiding door biologen Jan Hengstmengel en Hans Adema. Soms staan in de Hortus overal paddenstoelen, soms moet je een kenner zijn om de minuscule vormpjes te ontdekken en te benoemen, maar er is altijd iets te vinden.

Aanmelden niet mogelijk, maar wees op tijd als u zeker wilt zijn van een kaartje. Deelname €4,00 plus entree (bij e-ticket €2,50).

Lees meer

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (minimaal 2 dagen vóór de rondleiding). Deelname € 1,50 plus entree. NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal.

Lees meer

Mag ik je omi noemen?

Het kinderboek met deze titel speelt in Leiden, met een rolletje voor de Hortus. Vandaag komt de schrijfster een stukje voorlezen en geeft ze een workshop. Voor kinderen van 6-12 jaar. Deelname € 4,- plus entree, met een e-ticket € 2,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Paddenstoelen VOL

Ze behoren niet meer tot het plantenrijk, maar het zijn geweldige tekenobjecten waar veel aan te ontdekken valt. Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of meerdere dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van ene geldige collegekaart, wel aanmelden.
Van 10.30-15.00 uur.
Deze workshop is VOL, inschrijving is niet meer mogelijk.

Lees meer

Start najaarsreeks Hovo ‘Koken en wetenschap’

Deze najaarsreeks op 4 vrijdagochtenden (2, 9, 16 en 23 november) vindt plaats in het Academiegebouw, met steeds een rondleiding in de Hortus na het college. De reeks heet ‘Koken en wetenschap, plant en eter in de Hortus botanicus Leiden’. Prof. Tinde van Andel start af met een college over erfgoed en eten.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen