Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Tentoonstelling Van Columbus tot Mayflower

Van 9 april t/m 26 november besteedt de Hortus botanicus Leiden aandacht aan Amerikaanse planten die op het moment dat het schip de Mayflower naar Amerika vertrok bekend waren in onze streken.

Lees meer

‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’: borduur nu mee!

Borduur mee aan 'het bos van draad' van kunstenares Sara Vrugt. Dit kunstwerk van honderd vierkante meter wordt gemaakt in een pop-up atelier: deze zomer strijkt het neer in de Leidse Hortus. Het resultaat is een collectief woud van draad waarin je in gedachten kunt verdwalen. Bovendien planten we gezamenlijk een levend woud van honderdduizend bomen! Attentie er wordt alleen gewerkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00-13:30 en van 14:00-16:30 uur. Deelname gratis, maar uitsluitend op reservering. Al geschikt vanaf 12 jaar, maar wel onder begeleiding.

Lees meer

Zondagwandeling Water in de Hortus - AUDIORONDLEIDING

Sommige Hortusbewoners kunnen goed tegen droogte, andere kan het niet nat genoeg zijn. Vandaag laat rondleider Jens Schot u zien hoe planten aangepast zijn aan een leven in het water of juist onder zeer droge omstandigheden. Foto Cunie Sleijpen

Lees meer

Stoepplantjes-consulent DIGITAAL

Heeft u vragen over stoepplantjes? Stuur ze per mail, liefst met foto van de plant, naar educatie@hortus.leidenuniv.nl. Onze stoepplantjesconsulent André geeft u antwoord.

Vanaf 13 september is de stoepplantjesconsulent weer elke tweede zondag van de maand in de Hortus: 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Lees meer

Workshop creatief schrijven met Jeroen Windmeijer VOL

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. Hij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de hooglandindianen van Ecuador. In augustus 2019 verscheen De Offers, een thriller die deels is gebaseerd op zijn eigen veldwerk in een indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Boliviaanse Titicacameer. Tijdens deze schrijfdag zal Windmeijer ingaan op enkele schrijftechnieken, maar dag staat vooral in het teken van het zelf schrijven aan de hand van kleine opdrachten. De Hortus zelf zal een belangrijke bron van inspiratie zijn, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrims die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen