Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Herinrichting nieuwe entree

Het komende halfjaar krijgen de entree van de Hortus en de Wintertuin een ander uiterlijk. Architect Gerard Smit is verantwoordelijk voor het ontwerp. De herinrichting is nodig vanwege de flink toegenomen bezoekersaantallen. In 2010 ontvingen de Hortus 100.000 bezoekers; in 2017 waren dit er maar liefst 178.536. Om de toegenomen stroom bezoekers in de toekomst beter te kunnen verwerken, is deze verbouwing noodzakelijk. In mei volgend jaar kan de nieuwe entree weer in gebruik genomen worden. Tot die tijd zijn de kassa, de winkel en het restaurant ondergebracht in de monumentale Oranjerie.

Lees meer

Start Cursus evolutie in China VOL

De afgelopen 40 jaar is de kijk op evolutie behoorlijk veranderd door onder andere vondsten van fossielen uit China. Arend Wakker, bekend van de Evolutiecursus, vertelt in drie ochtenden wat deze vondsten uit China betekenen voor onze kijk op evolutie van planten. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom er zoveel erg oude fossielen in China gevonden worden, wat maakt China zo speciaal in dit opzicht? Nog levende Chinese planten in de tuin worden natuurlijk live bekeken en besproken.
De cursus is interessant voor iedereen met belangstelling voor China, planten en evolutie. En als u de Evolutiecursus al gevolgd heeft is deze serie een mooie uitbreiding en verdieping. ATTENTIE deze cursus is vol, de cursus wordt herhaald in september 2019.
Foto: Hans Steur, fossiel van de uitgestorven Ginkgo huttonii

Lees meer

Meet the Professor

Ter ere van het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden organiseert het Wetenschapsknooppunt het evenement ‘Meet the Professor’! Vandaag bezoeken profs van @UniLeiden groepen 7 van basisscholen in Leiden en Den Haag. Ook Hortus-prefect Paul Keßler doet mee.

Lees meer

Winterrust met Wieteke

In het kader van het jaarthema ‘Beter met planten’ gaat u met kunstenares Wieteke Opmeer een dag lang op zoek: hoe komen planten in de winter tot rust en bereiden ze zich voor op het nieuwe seizoen. Met behulp van creatieve oefeningen en mindfullness mediteert en filosofeert u om gaandeweg steeds meer verborgen facetten van vruchten en zaden uit de Hortus te ontdekken. Zo oefent u om extra rust en focus te krijgen bij uw creatieve of dagelijkse bezigheden.
Van 10.15-15.30 uur, deelname € 50,- plus entree.

Lees meer

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (aanmelden kan tot uiterlijk do 7 februari 15:00 uur!). Deelname € 1,50 plus entree. NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal.

Lees meer

Zondagwandeling Bomen in de winter

Hortus-hovenier Wouter Koopman vertelt u over de monumentale Hortusbomen, met extra aandacht voor bomen en struiken uit China.
Van 12.00-13.00 uur, deelname €4,00 plus entree (bij e-ticket €2,50), aanmelden niet nodig.

Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Bloembinden met Carla VOL

Oud-hortulana Carla Teune maakt met u een bij het seizoen passend boeket. Deelname € 15,- plus entree. Graag aanmelden.
Foto: Hans Clauzing. ATTENTIE deze workshop is vol, u kunt zich niet meer inschrijven. Er zijn later in het jaar ook nog workshops met Carla, kijk verder in de agenda voor de volgende data.

Lees meer

Fotoworkshop Winterlicht

Door fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing. Hoe vang je de tintelende sfeer van een winterse dag, hoe maak je een stralende foto in de schemerige tropische kassen? Verschillende instellingen zoals ISO en witbalans zullen aan de orde komen. Na een korte instructie gaat u zelf aan het werk buiten in de tuin en in de kassen. Er is natuurlijk tijd en ruimte voor uw persoonlijke vragen en camera- instellingen. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Op uw mooiste foto’s krijgt u online feedback!
Foto: Hans Clauzing

Lees meer

Zondagwandeling Vroege bloeiers

Of het voorjaar nu warm of koud is, oud-hortulana Carla Teune weet al heel wat bloeiende planten te vinden.
Van 12.00-13.00 uur, deelname €4,00 plus entree (bij e-ticket €2,50), aanmelden niet nodig.

Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen