Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Midzomernacht

Elk jaar is de Hortus tijdens de langste dag tot in de late uurtjes open. Kom genieten van de speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap.
Foto: Cunie Sleijpen

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen Bloemen en bestuiving VOL

Workshop door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Deelname € 75,- per cursusdag; u kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.Lees meer

Speedo Swim-in Leiden

Zwemliefhebbers opgelet! Op 29 juni maken honderden fanatieke zwemmers de Witte Singel onveilig tijdens de jaarlijkse Swim-in. De tocht gaat voor een groot deel langs de Hortus.

Lees meer

Inspiratiedag Big Picnic, thema Zaden en vruchten

Groeispiratie is een serie van vier verschillende inspiratie-dagen door kunstenares Wieteke Opmeer in de Hortus botanicus Leiden. Deze dagen bestaan uit een wandeling in de ochtend door de kassen en tuinen waarna een aansluitende creatieve les te volgen is in het gezellige Tuinhuis van de Hortus. U kunt zich voor de wandelingen of voor de hele dag inschrijven, per datum of voor de hele serie. Wie de hele serie volgt kan desgewenst meedoen aan een mini-expositie in de Hortus, (die zal plaatsvinden tijdens het themaweekeind Oogst op 6 en 7 oktober 2018).
Vandaag is de vierde en laatste inspiratiedag met het thema: Zaden en vruchten
Vooraf aanmelden voor de wandelingen en lessen is noodzakelijk, het aantal deelnemers is beperkt

Lees meer

Open zomeravond

Alle zomeravonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal avonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer.

Lees meer

Lezing: schoonheid op microscopisch niveau

Kunstenaar Rob van Es maakt prachtige preparaten van planten, die honderden keren vergroot haast abstracte kunstwerken lijken. Vanavond vertelt hij hoe hij te werk gaat en welke schoonheid er via de microscoop te ontdekken valt. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleidinng

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag leidt Jan Hengstmengel u rond. Om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Zondagwandeling Eetbare systeemtuin

Najaar 2018 is de systeemtuin van de Hortus van nieuwe, draaibare informatieborden voorzien. Bij die gelegenheid is er veel informatie opgenomen over bestuivers en over eetbare planten. Vandaag krijgt u van hoofd collectiebeheer Gerda van Uffelen uitleg over het nieuwe systeem en over wat op de borden te zien is.
Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Open zomeravond

Alle zomeravonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal avonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer.

Lees meer

Norbert Peeters over fruit

Hoe komen we eigenlijk aan ons zomerkoninkje, waar bleven de pitten in de banaan? Botanisch filosoof Norbert Peeters weet er smakelijk over te vertellen. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen, de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Om 13.30 uur in het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50, plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Open imkerijdagen

Kom bijen kijken in de Hortus tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Beide dagen om 12:00 uur familie-rondleiding ‘Op zoek naar de Hortusbijen’ door hortusimker Fred Weber en zijn helpers. U bezoekt ook de Hortus-imkerij, een deel van de tuin dat normaal gesproken voor publiek gesloten is. Beide dagen van 14.00-16.00 uur demonstraties achter het Tuinhuisje. Deelname gratis, u betaalt alleen entree.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen