Vorige pagina

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Onder meer over reserveren, toegankelijkheid en coronamaatregelen.

Is de Hortus open?

Nee. In verband met de door het kabinet afgeroepen lockdown is de Hortus botanicus Leiden vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval dinsdag 25 januari 2022 gesloten. Een bezoek aan de tuin is niet mogelijk.

Klik hier voor een overzicht van de coronamaatregelen

Hoelang duurt een bezoek aan de Hortus? 

Een bezoek aan de tuin duurt circa 1,5 uur.

Wat zijn de openingstijden?

De Hortus is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 16:00. Laatste entree 15:30. Dezelfde openingstijden worden gehanteerd in het Hortus Grand Café. Het bezoekerscentrum van de Sterrewacht is geopend in het weekend (zaterdag en zondag) van 10:00 tot 16:00.

Hoe kom ik bij de Hortus?

Vanaf Leiden CS kunt u in ongeveer 15 minuten wandelen naar de Hortus. Komt u met de bus? Stap uit bij de Paterstraat, Breestraat of Rapenburg. Komt u met de auto, dan kan u parkeren op parkeerterreinen aan de rand van de stad zoals op de stadparkeerplan Haagweg 6 of Parkeergarage Centrum Morspoort. Komt u met de fiets? U kan uw fietsen aan het Rapenburg parkeren. Voor meer informatie, klik hier.

Hoe kan ik een tafel reserveren bij het Hortus Grand Café?

U kunt online een tafel reserveren. Wilt u voor ‘vandaag’ een reservering maken? Neem dan telefonisch contact op via 071-5275084.

Moet ik reserveren voor een bezoek aan de Hortus?

U hoeft niet te reserveren. Wel raden wij het aan om voor uw bezoek alvast een ticket te kopen, dit kan op onze website. Mocht u een Museumkaart, LU-kaart of ICOM kaart hebben dan hoeft u niet vooraf een ticket te kopen.

Is de tuin rolstoeltoegankelijk?

Een groot deel van de Hortus is goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. In de Hortus zijn gratis rolstoelen aanwezig. Het tropische terras, de loopbrug in de tropische kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin zijn niet bereikbaar voor rolstoel- en scootmobielgebruikers.

Zijn er informatieboekjes beschikbaar over de Hortus?

Onze informatie zit gebundeld in verschillende gratis wandelboekjes met verschillende thema’s zoals de Tropische Kassen en Bloembollen en andere geofyten. Ook hebben wij voor kinderen diverse wandelboekjes beschikbaar. De wandelboekjes vindt u in de Wintertuin.

Gevonden voorwerpen?

Bent u iets verloren in de Hortus, neem een kijkje op de iLost website, hier registeren wij alle gevonden voorwerpen.

Plattegrond

Bestel online tickets
Bij ons leer je de wereld kennen