Vorige pagina

De Hortus heeft verschillende rondleidingen, speurtochten en andere leuke dingen te doen voor kinderen.

Let op: onze kinderspeurtochten worden in tijden van corona tijdelijk niet meer uitgedeeld.
 

HortusExpeditie

Pak je rugzak maar in: je hebt een tekenwedstrijd over tropisch bos gewonnen. Je mag een week mee op expeditie in de tropen met bioloog Ed. Ed is een bekende onderzoeker die al heel veel nieuwe plantensoorten heeft ontdekt.
Doe samen met je ouders of grootouders de speurtocht langs de tropische collectie in de gerenoveerde tropische kassen en wordt een ware plantenonderzoeker.

Na afloop ontvang je een kadootje bij de kassa.

Hortus Overlevers

Begin de wandeling in de wintertuin en ontdek planten, die al heel lang bestaan. Leer, hoe planten zich in de loop der tijd aan de omstandigheden hebben aangepast en waarom vleesetende planten overlevers zijn.  

Hortus Bijenwandeling

In de zomermaanden kan je samen met Melli de Bij een speurtocht doen door de tuin van de Hortus. Doe het samen met je broer/zus, vriend(in) of (groot)ouders of gewoon zelf. 
De wandeling is gratis verkrijgbaar bij de kassa. Als je alle vragen goed hebt ingevuld ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar.HORTUS 

Hortus Vleeseters

Ontdek de waanzinnige collectie vleesetende planten. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis wandeling te krijgen.

Kinderfeestjes

Jarige gezocht: verjaardagsfeestjes in de Hortus!
Ben jij binnenkort jarig en wil je een bijzonder feestje geven? Kom dan gezellig naar de Hortus. Klik hier voor meer informatie.

Strip: Von Siebold en de planten uit Japan

In het kader van het Von Siebold gedenkjaar 2016 heeft de Hortus botanicus een strip uitgebracht over Philipp Franz von Siebold. De strip is voor kinderen gratis te verkrijgen bij de kassa. Stephan Timmers tekende de strip. Er is ook een Duitse versie verkrijgbaar.

Bij ons leer je de wereld kennen