Vorige pagina

De Hortus heeft verschillende rondleidingen, speurtochten en andere leuke dingen te doen voor kinderen. Op deze pagina is onderaan ook een verhaal over het stoepplantje Stinkende gouwe te vinden.

Kamerplantenboekje

Vraag in de Hortus om het Klein kamerplantenboekje, een kleurig boekje over kamerplanten voor kinderen. Klik hier voor meer informatie over het boekje.

HortusGifGroenGezond

Veel planten zijn gezond voor je, maar lang niet allemaal. Sommige zijn juist supergiftig! Het kost planten veel energie om gif, geur of andere stofjes aan te maken, maar wat  hebben zij er zelf aan en wat hebben wij eraan? In dit boekje kun je lezen over de functies van planten en waar je ze in de Hortus kunt vinden;  de plattegrond vind je achterin dit boekje. Er is ook een speurtocht, die krijg je los bij dit boekje.

Hortus Overlevers

Begin de wandeling in de wintertuin en ontdek planten, die al heel lang bestaan. Leer, hoe planten zich in de loop der tijd aan de omstandigheden hebben aangepast en waarom vleesetende planten overlevers zijn.  

Hortus Vleeseters

Ontdek de waanzinnige collectie vleesetende planten. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis wandeling te krijgen.

Hortus Bijenwandeling

In de zomermaanden kan je samen met Melli de Bij een speurtocht doen door de tuin van de Hortus. Doe het samen met je broer/zus, vriend(in) of (groot)ouders of gewoon zelf. 
De wandeling is gratis verkrijgbaar bij de kassa. Als je alle vragen goed hebt ingevuld ligt er bij de kassa iets leuks voor je klaar. 

HortusExpeditie

Pak je rugzak maar in: je hebt een tekenwedstrijd over tropisch bos gewonnen. Je mag een week mee op expeditie in de tropen met bioloog Ed. Ed is een bekende onderzoeker die al heel veel nieuwe plantensoorten heeft ontdekt.
Doe samen met je ouders of grootouders de speurtocht langs de tropische collectie in de gerenoveerde tropische kassen en wordt een ware plantenonderzoeker. Na afloop ontvang je een kadootje bij de kassa.

Strip: de Planten van Mayflower

In 2020 was het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims uit Leiden vertrokken en met het schip de Mayflower naar Amerika reisden. Vraag om het gratis stripboek bij de entree van de Hortus.

Het vorige stripboek, ‘Von Siebold en de planten uit Japan’ uit 2016, is niet meer verkrijgbaar, maar je kunt het online nog doorbladeren.Klik hier.

 

Bij ons leer je de wereld kennen