Vorige pagina

De Hortus biedt een passend programma voor basisscholen.

Voor het schooljaar 2019-2020 bieden wij voor alle basisscholen in Leiden en andere scholen in de regio Holland Rijnland* gratis bezoek aan (vooraf reserveren is verplicht) MAAR UITSLUITEND als geboekt wordt via het Verwonderpaspoort of de Cultuureducatiegroep. Directe boekingen bij de Hortus zijn niet gratis.
* Alleen de scholen, die via de cultuureducatiegroep deelnemen aan het project Cultuureducatie met Kwaliteit

Voor de eerste les van cultuurlijn Museum brengen jouw leerlingen een bezoek aan de Hortus botanicus Leiden. Dit zal voor veel van de leerlingen een eerste kennismaking zijn met imposante bomen en planten uit allerlei klimaatgebieden. Samen met een reisleider gaan ze in het levende plantenmuseum van Leiden op stap. In Plantenland doen de leerlingen kleine experimentjes. Ze worden bomendokter, maken een weerbericht en doen kleine geur- en kleurproefjes. Al wandelend en ontdekkend wordt ingespeeld op natuurverschijnselen die zich spelenderwijs aan hen voordoen: vormen van bladeren, kleuren van bloemen, het dierenleven in de Hortus. De seizoenen zorgen daarbij op natuurlijke wijze voor een steeds wisselend reisprogramma.

Bij de les wordt ingespeeld op wat er op dat moment in de Hortus is (weer, planten, of seizoen afhankelijk). De les is altijd anders en niet alle onderdelen die in de lesbeschrijving genoemd worden komen dus altijd terug.

  • Bent u een basisschool in Leiden en wilt u een les boeken voor groep 1 t/m 6? Boek dan uw les via het Verwonderpaspoort, via de website van de cultuureducatiegroep of door te bellen naar 071-2048649
  • Bent u een in aanmerking komende basisschool buiten Leiden en wilt u een les boeken voor groep 1 t/m 6? Boek dan uw les via de website van de Cultuureducatiegroep of door te bellen naar 071-2048649.
  • Bent u een basisschool en wilt u een bezoek op eigen gelegenheid brengen voor groep 1 t/m 8? Reserveer dan uw schoolbezoek via 071 5275144 of mail ons.
    Prijsinformatie: Per 15 leerlingen is één educatieve rondleider nodig (kosten per educatieve rondleider € 100,-) +  € 2,50 entreekosten per leerling. Voor 1 klas met 30 leerlingen betaalt u dus 2x100= € 200  voor de les plus €75 aan entreekosten.

Voor groep 7 en 8 bieden wij geen standaard lesprogramma aan. Voor deze groepen kunnen wij eventueel een interactieve rondleiding verzorgen (ca. 1 uur). Een rondleiding kunt u hier aanvragen. Voor een rondleiding geldt een tarief van €90 per rondleider (max. 15 leerlingen) + €2,50 per leerling en per begeleider.

Bij ons leer je de wereld kennen