Vorige pagina

Nog tot en met 26 januari 2020 is de tentoonstelling ‘van aarde tot oerknal: 100 jaar op ontdekkingsreis door de kosmos’ te bewonderen in het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht. De tentoonstelling toont enkele van de belangrijkste en meest verrassende astronomische doorbraken die de afgelopen eeuw wetenschap, technologie en cultuur hebben gevormd. Op 14 februari 2020 is er het ‘Pale Blue Dot Symposium’ in de Kaiserzaal van de Oude Sterrewacht en de aftrap van de nieuwe fototentoonstelling 'Living in the shadow of radio telescopes and the Drake Equation'.

Het 'Pale Blue Dot Symposium' is een evenement dat de dertigste verjaardag van de iconische foto van Voyager 1 viert, waarop de aarde als een minuscuul stipje te zien is in de uitgestrekte ruimte. De sprekers zullen ingaan op de betekenis van dit perspectief voor de mensheid. Inschrijving voor het symposium is gratis en kan hier.

Vanaf 15 februari 2020 is de fototentoonstelling 'Living in the shadow of radio telescopes and the Drake Equation' te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Bij ons leer je de wereld kennen