Vorige pagina

Met het project Planten voor de Toekomst werken de 24 botanische tuinen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) gezamenlijk aan een eigentijdse publieksprogrammering. Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij, in samenwerking met Waag Society, onze plantencollecties met elkaar verbinden en op een innovatieve wijze delen met u, het publiek. Dit project is gestart in 2013 en gezamenlijk wordt gewerkt aan een ‘Jaar van de Botanische Tuinen’ in 2017.

De tentoonstelling BeschermDe Planten in 2015 was de start van de gezamenlijke programmering. In alle 24 bij de NVBT aangesloten tuinen, werden tien planten uitgelicht met een felrode lijst omdat ze op een Rode Lijst van bedreigde planten staan.  De verhalen van alle planten in de tentoonstelling zijn online te vinden op de website met de Plantenzoeker.  In het najaar van 2015 volgde de speciale onthulling/verhulling van een zaad-sculptuur en de landelijke speurtocht naar het Gouden Zaad.

In 2016 werd gewerkt aan het verder ontsluiten van onze collecties en een eigentijdse publieksprogrammering.

In 2017 in het 'Jaar van de Botanische Tuinen' werden in alle tuinen de topstukken van de collecties getoond met de tentoonstelling 'Kroonjuwelen'. De Hortus Chat is gelanceerd, waarmee u kunt communiceren met de planten. Het boek botanische tuinen in Nederland is gelanceerd. Meer dan 25 auteurs schrijven mee aan dit overzicht. En vanaf 14 september kunnen bezoekers in de botanische tuinen aan de slag met DIY proefjes in de 'Tuin als Lab'. 

 

 

Bij ons leer je de wereld kennen